Orion nebula istället för komet

Det blev ganska klart och fint astroväder ikväll, bortsett från att månen ville lysa allt för mycket. C/2022 E3 kometen var inte så mycket att lägga tid på så jag riktade om kameran lite och fotade Orion nebulosan istället vilket var lite bättre även om det var lite väl ljust ikväll.
Varje gång jag fotar eller tittar på Orion nebulosan så tänker jag på de enorma avstånden där ute. Tänk att Orionnebulosan är ca 24 ljusår i diameter och samtidigt så ligger den på ett avstånd på ca 1344 ljusår från oss. Solen ligger ”bara” på drygt 8 ljusMINUTER bort och i kilometer räknat så ligger den 150 miljoner kilometer bort från oss.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *