C/2022 E3 ZTF

Kometen C/2022 E3 syns just nu på himlen (om det är klart väder vill säga). Den syns med blotta ögat ungefär från nu och ett tag framåt. Men för att kunna se den med blotta ögat måste man först och främst veta vart man ska titta och dessutom måste i alla fall jag stå och vänja mig vid mörkret ett tag innan jag ser den. Hur som helst så går den ganska lätt att se om man har en kikare, men man får vänta till den 1:a Februari om man vill ha den som närmast jorden, då kommer den att vara så nära som 42 miljoner km från jorden. Nackdelen med att vänta till den är som närmast kommer månen att var i det närmaste full vilket gör att månens sken troligen kommer att förstöra det roliga med att den kommer att ”överrösta” kometens ljus.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *