Om mcesson

Jag har fotograferat i många år. Jag började på lite mera allvar när den digitala eran kom igång eftersom det då inte längre var så kostsamt och tidödande att framkalla analoga bildrullar. 2003 kom Canon med sin EOS 300D, då la jag min analoga EOS 300 på hyllan och där ligger den ännu, egentligen är det min sambos analoga kamera, men den ligger lik väl på hyllan. Innan jag köpte 300D hade jag ett par mindre kompakter som man kallade semipro kameror som man kunde göra vissa manuella inställningar på. På den tiden fungerade dessa små förhållandevis bra men kan inte jämföras med dagens kameror. Jag  sedan den tiden avverkat ett antal olika digitala systemkameror av både Canon och Nikon. I dagsläget fotar jag med Canon EOS 7D med lite olika optik och Nikon D7000 med ett par olika optik. Det kan tyckas vara dumt att fota med två olika märken då man måste ha dubbla uppsättningar optik och tillbehör, dock så har dessa kameror lite olika egenskaper som jag vill kunna använda mig av. Jag hoppas på att någon gång kommer den fulländade kameran för mina behov och lustar så att jag kan minimera min kameraväska, eller rättare sag dra ner utrustningen till endast en väska (kanske en stor väska då). Idag har jag ett antal kameror, både systemkameror och mindre fickformats kamreror som jag använder. De kompakta kamerorna använder jag främst till macrofotografering och på jobbet som dokumentationskamera, det är viktigt för mig att alltid ha någon slags kamera i min närhet.

Fram till för ca 2-3 år (2011) sedan fotade och skrev jag åt en dagstidning vilket jag nu i stort sett slutat helt med av några olika anledningar, dels tilltalade det mig inte nämnvärt mycket att åka ut fotografera en bild på t.ex. en byggnad för att snabbt ta sig hem och skriva något om detta med så kort tidsram att man knappt hinner fundera hur man vill ha bilden på byggnaden. Jag vill gärna lägga mera tid på själva bilden istället för nyheten som med brådska ska publiceras.
Det har blivit mycket av sport och motorsportsbilder genom tiderna, mycket beroende på att jag har ett motorintresse sedan tidigare. Jag känner dock att det egentliga motorintresset avtagit men jag älskar att fota motorsport och sport av alla de slag.
Naturbilder ligger mig också varm om hjärtat, i samband med att jag fotat mycket natur har ett intresse för speciellt fåglar vuxit fram. Jag har alltid intresserat mig av herptiler (grod & kräldjur) vilket gjort att jag fotat mycket ormar, spindlar och andra kräldjur.

Detta var lite om min fotografiska bakgrund som oftast gjort att jag knyterihop mitt fotograferande med mina övriga intressen på alla möjliga vis.

 

/Magnus Eriksson