Halina Paulette


Nu blev jag med två analoga kameror till, Storebror Hans kom kom med en mycket välkommen present idag. Två stycken Halina kameror från 60-talet, den nyare kameran Halina electric släpptes 1967. Den har i jämförelse med föregångaren en ljusmätare. Båda kamerorna använder sig av 35mm film och kan fokusera från 90cm till oändligt. Båda kamerorna har en största bländare på f2.8 och slutartiderna ligger mellan 1/30 – 1/250s, den har även bulbfunktion. ASA/ISO-talet ligger på 25-400. Förutom ljusmätaren så är det i stort sett exakt samma kameror. Paulina tillverkades också under namnet ”Prinz MastermaticIII” från tillverkaren Dixon. Dessa två kameroer ska provas med svartvit film så fort jag hunnit med att testa min nyinskaffade Ricoh 45fm som jag nyss införskaffat!
(Må gud aldrig lägga ner produktionen av analog film)

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *