Ricoh 35FM


Idag har jag fyndat, en Ricoh 35FM för 20kr på second hand. Vid en första anblick ser den inte mycket ut för värden, som vilken äldre pocketkamera som helst. Det är också en liten pocketmodell men konstruerad för 35mm film och en optik med 2,8 i bländare. Fokuseringen har fyra klickbara steg, men det går att fokusera mellan stegen också. När man fokuserar är det som på många andra äldre kameror, man får förlita sig på avståndsskalan och ”mäta” avståndet eftersom det inte är någon spegelreflexkamera. Isotalet går att ställa mellan 25-400. Slutart och bländare sköter sig själv och man får lita på kameran.
Det ska bli roligt att prova den och dessutom satt en film laddad i kameran som var påbörjad. Just nu vet jag inte om det är en färgfilm eller svartvit film vilket vore trevligt att veta innan jag fotar men jag ska ta upp filmen och framkalla den så får jag se hur det går. Kameran ser ut att vara väl omhändertagen och vid en provexponering så lät slutaren helt OK. Ska blir mycket Spännande!!!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Notice: Undefined index: rerror in /var/www/html/wp-content/plugins/wp-recaptcha/recaptcha.php on line 291