Blåkråka


Ibland har man flytet med sig före helgen fick jag fota fjälluggla och nu idag har en blåkråka legat och nött på kamerasensorn.
Det är bara 48år sedan den senast setts i västerbotten (officiellt i alla fall). Den håller sig normalt lite mera österut jämfört med sverige. På Gottland och södra Finland händer det ibland att dom syns men inte i västerbotten, det var verkligen helt oväntat! I Förra inlägget om fjällugglan skrev jag att det var bästa obsen i år, men nu vetetusan vilken obs som smäller högst av dessa två.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One Response to Blåkråka

  1. Marianne says:

    Kan inte annat än att fortsätta att imponeras av dina bilder. Oavsett vilka förutsättningar som råder så får du fantastiska bilder. Jag fortsätter att skylla på att du har lite bättre kamera, lite bättre (och framförallt längre) objektiv och massor med mer fotovana än mig men det beror nog egentligen på att du faktiskt är en riktigt skicklig fotograf. Man kan inte annat än imponeras av dina bilder oavsett om det gäller människor, djur, fordon eller något annat motiv.

    Kanonfina bilder. Grattis till ovanligt fina bilder på en (för oss) ovanlig fågel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *