Mars – Jupiter

En väldans ointressant bild kanske, men nere till vänster ligger Mars som är lite rödare och uppe till höger Jupiter med sina fyra månar som är synliga allihop. Till vänster om Jupiter ligger Europa, till höger ligger de andra tre månarna Io, Ganymedes och Callisto. Jag lyckades inte få någon bild i Lördags morse när Mars låg ännu närmare Jupiter på grund av att det var molningt söderut och i morse kunde jag inte lägga den tiden jag hade velat men det blev en bild med 400mm och en kort titt i kikaren i alla fall.
Mars är ungefär hälften så stor som jorden och avståndet till Mars varierar mellan ca 55 miljoner kilometer och upp till 400 miljoner kilometer. Ganska Fascinerande att avståndet diffar så pass mycket beroende på vart den ligger i sin omloppsbana runt solen.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *