Gräsanka

1J4A1194_1024Den här gräsanden har varit här i Lycksele en längre tid, det kan till och med vara så att den övervintrat här men för någon vecka sedan såg jag den första gången. Jag har bara tyckt att den är lite leucistisk. Nu har fler skådare uppmärksammat den och jag har fått en trolig förklaring till dennes utseende. Enligt någon ska det handla om att den har gener från tamanka vilket ofta brukar visa sig ungefär så här på de flesta individer med tamankegener. Hur man vet det har jag ingen aning om, för att vara säger bör ett dnatest utföras men det verkar inte vara helt ovanligt och det ska vist finnas runt 1000-talet av dessa i sverige där teckningen är likartad på just gräsänder!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *