Äntligen lite ugglor


Äntligen ett år med lite ugglor i skogarna. Förra året var ett riktigt ”torrår” när det gäller ugglor. Jag hittade inte en enda häckning förra året. Förvisso har jag ännu inte hittat någon häckning i år heller men jag fick se en pärluggla i ett hål för ett par dagar sedan men det verkade bara var ett ”daghål” eftersom ingen uggla är kvar där nu. Däremot så tror jag med stor sannolikhet att jag kommer att hitta en häckning på slaguggla snart eftersom jag har sett både hane och hona som håller till i samma lokal nu under en längre tid. Vi har sett en för visso lite konstig ”överlämning” av byte där den flög med bytet till ett ställe där inget bo kunde konstateras. Men förhoppningen är att vi har en teori om ungefär vart häckningen ligger och vi ska snart göra ett återbesök.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *