Småfläckig sumphöna


För några dagar sedan hittade jag en småfläckig sumphöna vid skrabbtjärn, alldeles bredvid där jag bor. Jag hade varit i garaget på kvällen och skulle gå in i huset när jag hörde någon ropande fågel, min första tanke var att det var någon annan fågel som ”hakat upp sig”. Precis som jag var på väg in genom dörren böjade jag tänka lite på vad det skulle kunna vara för fågel och jag fick inget i mitt huvud att passa in på lätet så jag började gå mot ljudet. Lite förvånad blev jag när jag började inse hur långt bort den var och jag började ana vad det var för fågel. Visst, det var en sumphöna och jag hann till och med få en snabb skymt av den i mörkret på andra sidan tjärnen!
En sumphöna vet jag har rykte om att dom är svår att få syn på, men redan dagen efter var jag dit tidigt på kvällen och visslade två gånger och vips så satt den mitt framför mig och jag fick några mindre bra bilder, men det var bevisbilder. Jag har sedan varit dit idag och testat igen och lyckats få några bilder på den men det var inte alls lätt att få bra bilder då den håller sig blad vass och ris hela tiden. Jag tycker dock inte alls att den var svår att komma nära, snarare tycker jag den verkar var väldigt nyfiken av sig!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

3 Responses to Småfläckig sumphöna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *