Stativbilder

Jag har ofta med kameran när jag är ute och far omkring. En sak som mer sällan är med är stativet vilket är synd eftersom stativet är användbart även på dagtid. Jag tänker rätt ofta att jag vill ha ett större dynamiskt omfång än vad kameran klarar. Det är speciellt användbart när det är rejält soligt ute. Man kan då ta 2-3 exponeringar för att få hela det omfång man önskar.

Till den här bilden tog jag fem exponeringar för att säkra omfånget jag ville. Problemet var att jag INTE hade något stativ med mig så väl hemma vid datorn gick bara två bilder att använda till en och samma bild och även det var med nöd och näppe det funkade. Så det skulle nu vara bra om någon kunde uppfinna ett tungt, stort och stadigt stativ man kan fälla ihop så pass mycket att det ryms i innerfickan.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

One Response to Stativbilder

  1. Marianne says:

    Bilden blev i alla fall riktigt bra. Så du kanske bara behöver två bilder fast du tror att du behöver fem 🙂

    Fast å andra sidan att du bara behöver två bilder kanske ska tolkas som att du är en jätteduktig fotograf som bara behöver två bilder när andra behöver fler och att du är himla duktigt på att trixa ihop två nästan likadana bilder till en bild i datorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *