Pilgrimsfalk

Igår gav jag mig ut för att leta lappugglor där jag tidigare sett en några dagar i sträck. Jag gick igenom hela den givna gammelskogen utan ”uggleresultat”, men jag fick se några gulärlor som flög omkring vilket jag tyckte var väldigt trevligt eftersom jag inte tidigare fått någon bild värt att nämna på dessa tidigare. Vid kanten av en sjö satt en grönbena och halvsov på en liten grästuva i vattnet.
När jag ”avverkat” gammelskogen som jag trodde lappugglorna skulle kunna vara i begav jag mig till en häckningsplats för pilgrimsfalkar, jag hade inte fått se dessa vid tidigare besök. Den här gången tog jag fram tubkikaren för att skanna av klipporna lite noggrannare och vips så fanns den bara där. Den satt med ryggen mot mig hela tiden och var väl kamouflerad mot bergsväggen med sin gråsvarta rygg. Jag tog en bild med kameran trots att den inte egentligen var inom fotoavstånd (lite som en bevisbild bara). Hur som helst gjorde detta fynd mig riktigt glad i alla fall.
På vägen till och från denna (hemliga) plats visade sig ett ”knippe” orrhönor och en sugen orrtupp. Bara ett tiotal meter från orrarna befann sig även en tjädertupp som jag dock inte hann med att fota.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.